Д-р Начко Чалманов е роден на 8 ноември 1964 г. в София. Завършва медицинското си образование в Медицинска академия в София в края на 1991 г.

Още на следващата година започва работа в АГ болница Шейново (сега II САГБАЛ “Шейново”), където работи и до днес. Полага изпит за специалност по акушерство и гинекология през 1998 година. Д-р Чалманов е един от водещите специалисти в лапароскопската хирургия в гинекологията, притежава сертификати за компетентност при възстановяване на пелвисното дъно по метода PROLIFT (Pelvic Organ Prolapse reconstruction) и хирургичното лечение на уринарна инконтиненция по метода TVT Secur. Той е желан участник и презентатор в множество международни конгреси, провеждани от авторитетни световни организации като FIGO (International Federation of Gynaecology and Obstetrics), СЗО и други.

Бебетата, които са родени благодарение на опитните ръце на д-р Чалманов са хиляди. Той е и един от водещите български специалисти по семейно планиране с диплома по репродуктивно здраве и семейно планиране от Световната здравна организация. Сред множеството интереси на д-р Начко Чалманов са и съхранението и методите за лечение с помощта на стволови клетки.

Д-р Чалманов практикува в болниците II САГБАЛ „Шейново“ и МБАЛ „Надежда“.

Дипломи и сертификати

keyboard_arrow_up