В този раздел ще можете да научите, какво представляват някои видове терапии, процедури, тестове и други услуги, които се предлагат в Медицинска практика д-р Чалманов. Моля имайте предвид, че това не са медицински съвети и не биха могли да заместят прегледа при вашия гинеколог.

Лапароскопска миомектомия

Миомектомия буквално означава хирургично отстраняване на фиброид. Това е процедура на избор за жени които имат оплаквания от фиброиди и не искат да им се прави хистеректомия.

Тест за HPV (човешки папиломен вирус)

HPV е много честа инфекция, засягаща около 60-70% от жените (и мъжете) в репродуктивна възраст. Най-често тази инфекция е без симптоми и повечето жени дори не подозират, че са били инфектирани.

Колпоскопия

Колпоскопията е честа процедура , която се извършва след абнормна цитонамазка за изследване на маточната шийка. По време на колпоскопията шийката се визуализира използвaйки спекулум и под голямо увеличение и източник на светлина се оглежда за патологична находка.

Неинвазивен метод за пренатална диагностика

С ДНК теста Prenatest™ могат да бъдат открити по неинвазивен път по време на бременността феталните тризомии 21 (Синдром на Даун), 13 (Синдром на Патау) и 18 (Синдром на Едуардс) с много голяма прецизност. За целта се взема венозна кръв от майката и се анализира чрез секвениране от ново поколение.

Дългогодишен опит и внимание

Медицинска практика д-р Чалманов е първокласна частна гинекологична практика, която предлага висококачествена медицинска грижа за жени и семейства от цялата страна.

Подпис на д-р Чалманов
Запишете час онлайн

Нашите медицински съвети

keyboard_arrow_up